Nieuw bouwen

U wilt een nieuw huis of bedrijfspand bouwen: gefeliciteerd! Wij ondersteunen u actief en regisseren het hele bouwproces van A tot Z, of een deel daarvan. Van bouwkavel tot ingebruikname. En vanaf het op papier krijgen van uw wensen tot en met de oplevering. Dat betekent bijvoorbeeld dat wij met u de mogelijkheden binnen het bestaande bestemmingsplan uitzoeken. Dat onze architect uw wensen omzet in een aantrekkelijk ontwerp en een precieze bouwtekening. Dat wij de bouwvergunning of omgevingsvergunning voor u aanvragen. Dat wij het meest geschikte bouwbedrijf en installatiebureau voor u vinden. En dat wij natuurlijk strak toezicht houden tijdens de bouw. Op de pagina ‘bouwen’ leest u alles over ons gestructureerde bouwproces. Bij ‘projecten’ ziet u alles wat wij hebben helpen realiseren.

Overzicht en controle houden
Bouwen gaat over locatie, wensen, budget en deadline. Bij Timek is alles erop gericht om uw nieuwe huis of bedrijfspand binnen tijd, budget en kwaliteit te realiseren. Het grote voordeel van het managen van het hele bouwproces is dat u altijd hetzelfde aanspreekpunt hebt. Waar u anders een grote groep verschillende partijen nodig heeft zoals bouwadviseur, constructeur, architectenbureau, aannemer, installateur, bouwbedrijf en binnenhuisarchitect, verzorgen wij alles onder één dak. Wij zorgen ervoor dat alles op elkaar aansluit, zodat u het overzicht en de controle houdt.

Duurzaamheid
De energietransitie is in volle gang. Energieneutraal, zonnepanelen, warmtepompen, gasloos bouwen, vloerverwarming, aardwarmtesystemen en energielabel zijn inmiddels ‘gewone’ begrippen. Duurzaam bouwen is de nieuwe standaard. Timek ondersteunt u vanaf het begin in het nadenken over energie in uw nieuwe huis of bedrijfspand. Bijvoorbeeld door de EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) berekening uit te voeren. Wij zorgen dat uw nieuwe huis of bedrijfspand energieneutraal of 'nul op de meter' wordt, als u dat wenst.

Bijgebouw of aanbouw
Naast woningen en bedrijfsgebouwen regisseren wij ook het succesvol neerzetten van bijgebouwen. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuis, aanleunwoning, schuur, extra loods of een ander handig en rendabel object op uw huidige grond of bedrijfsterrein. Extra ruimte of een nieuwe bestemming aan uw huis of bedrijfsgebouw kan ook in de vorm van een aanbouw tot stand komen. Zoals een serre, dakkapel, tuinkamer, bijkeuken, tuinhuis, atelier of werkkamer. Of met een kantoor aan huis of een kantoor bij de productiehal. 

Ja, ik wil in gesprek over (ver)bouwen

Verbouwen en renovatie

Bij verbouwen, moderniseren, renoveren of restaureren van uw huis of bedrijfspand wilt u niet voor verrassingen komen te staan. U wilt duidelijk weten of het zin heeft om te investeren in aanpassingen: mag het en kan het? Net als bij nieuwbouw kijken wij eerst met u naar de mogelijkheden binnen het bestemmingsplan en de wet- en regelgeving. Wij brengen uw huidige situatie perfect in beeld, zodat duidelijk is wat kan en niet kan. Wij vertalen uw wensen naar een duidelijk plan en daarmee kunnen we u duidelijkheid geven dat de kosten en de voordelen inderdaad in balans zijn. Ten slotte begeleiden we u bij de keuze van materialen, kleuren en systemen en natuurlijk bij de uiteindelijke verbouwing.

Uitbreiden

Op een dag weet u het zeker: uw huis of uw bedrijfspand is te klein. U komt ruimte tekort om alles goed te laten functioneren. Voor uw gezin of uw bedrijfsactiviteiten heeft u gewoon meer ruimte nodig. U wilt uw huis groter maken, een aanbouw realiseren, een verdieping uitbreiden, extra kamers of er zelfs een woon-werkpand van maken. U wilt uw bedrijfspand vergroten of uitbreiden. Bijvoorbeeld meer kantoorruimte, meer opslagruimte of meer productieruimte. Timek gaat met u aan de slag om de mogelijkheden binnen de bestaande kavel en het huidige bestemmingsplan te vinden. En ook hier begeleiden we u weer, tot en met de oplevering.

Nieuwbouw of verbouw

Soms is het niet meteen kraakhelder wat beter is: nieuw bouwen of verbouwen. Bijvoorbeeld: kan ik beter mijn huis of bedrijfspand aanpassen op de huidige locatie of is het tijd om iets nieuws te bouwen op een andere plek? Is verduurzaming op de huidige plek verstandig of niet? Is nieuw bouwen op dezelfde plek een optie? Is de nieuwe plek die ik op het oog heb daadwerkelijk rendabel te maken en betaalbaar? In al deze situaties helpt Timek u om de juiste keuze te maken. Wij zetten de mogelijkheden, onmogelijkheden en kosten van deze twee zaken naast elkaar, zodat helder wordt wat voor u de beste optie is.