Prachtig gebouw op een fantastische plek

Aan het Veerse meer en tussen de bossen, bevindt zich het Scoutcentrum Zeeland. Dit houten gebouw, het Hopman Vernielhuis, dient als kampeerhuis voor scouts en is volledig tot stand gekomen door sponsoring. Zo heeft Buro MA.AN het ontwerp gemaakt, hebben wij dit naar de techniek mogen vertalen en heeft de bouwcommissie van de scout vereniging het vanuit hier gerealiseerd. Een mooie samenwerking met een prachtig resultaat.

Volledig van hout

Het gebouw is volledig opgetrokken uit hout. Het skelet is gemaakt van massief hout. De bekleding bestaat uit oude meerpalen, welke door een houtzagerij zijn verwerkt tot planken. Deze palen zijn gemaakt van de houtsoort Surinaams Basralocus, dat wordt gekenmerkt door zijn duurzame karakter: het rot niet en werkt niet. Door weersinvloeden vergrijst de kleur, waardoor het Scoutcentrum Zeeland nog beter tot zijn recht komt in het bosrijke gebied.

Timek veere scout

Rol voor Timek

Wanneer er een prachtig plan ligt, rijst vaak de vraag: en nu? Op dat moment gaan wij aan de slag. Wij vertalen een beeld dat is gecreëerd naar een plan dat technisch kan worden gerealiseerd. Daarnaast hebben we voor het Scoutcentrum alle benodigde vergunningen geregeld. Een knap ‘staaltje’ teamwork.

Wilt u meer weten over volledig bouwen met hout?

Bekijk meer projecten