Huis, bedrijfspand, park of gebied ontwerpen

Een huis, bedrijfspand, park of gebied ontwerpen is hardop dromen. Timek doet dat samen met u. Wij brengen u op ideeën en helpen om uw ideeën om te zetten in concrete voorstellen. Net als u willen wij mooie dingen maken, die betaalbaar en duurzaam zijn. Onze architect is in staat om al uw wensen en eisen samen te brengen in een mooi en praktisch ontwerp. Om er zeker van te zijn dat alles doordacht is, delen we het ontwerpproces op in een aantal fasen. Timek neemt u mee op reis, en zo houden we u betrokken bij alle beslissingen.

Na een goed gesprek maken we een schetsontwerp. Of meerdere, als er duidelijk meerdere opties zijn. Dit eerste ontwerp vormt een ideale ‘praatplaat’, en we bespreken het uitgebreid met u. Het schetsontwerp wordt daarna verder doorontwikkeld en uitgebreid met een structuurontwerp. Daarin is al veel meer duidelijk over hoe uw toekomstige pand op de gekozen locatie komt te staan, hoe de verschillende gevels er uit gaan zien en wat de afmetingen gaan worden.

Om de uiteindelijke uitstraling te bepalen, ondersteunen wij u vervolgens bij het maken van keuzes in materialen en kleuren. Ook het – op hoofdlijnen - kiezen van maatregelen over duurzaamheid komt in deze fase ter sprake. Na onderzoek en overleg komen wij tot een voorlopig ontwerp. Met onze 3D software zijn wij in staat om wat eerst een droom of idee was, nu bijna als werkelijkheid in beeld te brengen. Bovendien zorgt deze manier van werken ervoor dat elke bouwtekening altijd actueel is. Op de pagina ‘projecten’ ziet u allerlei voorbeelden.

Ja, ik zoek een creatieve partner die met mij meedenkt

Tekenen én rekenen

De eerste drie fasen – schetsontwerp, structuurontwerp en voorlopig ontwerp – betekenen bij Timek naast tekenen ook rekenen. Want vanaf het eerste begin zien we het als onze uitdaging om duidelijk te maken wat past binnen uw wensen van tijd, geld en kwaliteit. We nemen u graag mee in onze manier van denken om snel te laten zien wat de gevolgen zijn van de keuzes die u maakt. U wilt immers snel weten wat het bouwen van een huis, kantoorgebouw of bedrijfspand gaat kosten.

Grondig rekenen is daarom belangrijk. U wilt immers binnen uw budget blijven. Daarnaast zorgt Timek voor het constructieadvies, en daarmee wordt het definitieve ontwerp gemaakt. En wat dacht u van het nu al rekenen aan uw toekomstige energierekening?

De laatste fase van het ontwerpen is het maken van het definitief ontwerp. Een ontwerp dat past binnen het bestemmingsplan, en binnen de huidige wet- en regelgeving. Een ontwerp dat zo duidelijk is dat er efficiënt gebouwd kan worden, zonder verrassingen voor bouwer, aannemer en installateur.

Eigen architect of samenwerking

Bij Timek bent u niet gebonden aan een vaste architect. Timek heeft zelf een architect in huis. Of we kunnen uw pand laten ontwerpen door een architectenbureau van uw eigen keuze. Of we gaan samen op zoek naar de beste architect voor uw project.

Ja, ik zoek iemand die met mij meedenkt