Samen ontwikkelen aan starterswoningen

  • 10 starterswoningen 
  • Ontwikkeld met de bewoners
  • Unieke prijs: €175.000,- v.o.n.

Een eigen starterswoning ontwikkelen voor €175.000,- v.o.n.? Dat is alleen mogelijk met een goed begeleid CPO (collectief particulier opdrachtgeverschap). In opdracht van de Gemeente Moerdijk hebben we samen met de toekomstige bewoners van nieuwbouwwijk de Zomervlinder deze 10 starterswoningen ontwikkeld in Standdaarbuiten.

Timek Zomervlinder Standdaarbuiten

Beter een goede buur…

Het zelf ontwikkelen van een eigen woning is een bijzonder en mooi proces, maar erg kostbaar. Bij een CPO is het mogelijk om deze kosten over meerdere woningen te verdelen, waardoor ontwikkelen toegankelijk wordt voor elk budget. Binnen het traject van de Zomervlinder hebben wij samen met de geïnteresseerden de keuzes gemaakt. Dit betrof bijvoorbeeld grote keuzes als de ontwerpvoorstellen. Maar ook op detailniveau zoals slaapkamergroottes. De bewoners waren zelfs betrokken bij de openbare ruimte en kozen hier voor meer parkeergelegenheid in ruil voor minder groen.
Zomervlinder Timek Standdaarbuiten Zolder

Het ontwerp

Tijdens de eerste gesprekken is er een belangrijke beslissing gemaakt: er was geen zolder nodig. Om deze optie voor de toekomst open te houden, hebben we in het ontwerp van het betonnen dak rekening gehouden met een eventuele zolder ter uitbreiding. Leuk detail, in overleg is één van de woningen zelfs levensloopbestendig gemaakt

Er zijn tal van mogelijkheden met het ontwikkelen van een droomhuis.

Ontdek hier meer nieuwbouwprojecten